Tuesday, August 26, 2008

Dag 24 – Aug 24 Dubai

Om 05:30 al een wake-up call! We vetrokken op tijd (09:30) richting Dusseldorf, jammer het zit er nu wel echt op. Een rustige vlucht van 7 uurtjes en om 14:00 waren we weer aan de grond. Uiteindelijk reden we om 17:00 onze straat weer in… Het zit er op, het was een TOP vakantie!!!!!!!
Volgend jaar…??? We zullen zien, zou zeker leuk zijn als we weer met elkaar op pad gaan…

Dag 23 – Aug 23 BKK

Lekker uitgeslapen en om 12:00 uitgechecked. Vlucht vertrok netjes op tijd om uiteindelijk na 5:30 uur te landen in Dubai (ong. 17:00). ’s Avonds zijn we naar Erwin & Margo (kennissen van Peet & Es) gegaan, die daar sinds ong. een jaar in deze woestijnstad wonen. Leuk ontvangen, heerlijk aan de sigaar en de bubbels in de tuin aan het zwembad (Peet zweet zich een ongeluk, was ook niet gek met een temp van ong nog 38c!!) Kids vermaakte zich ook prima en sloten de avond af met een plons in het zwembad. We konden het niet laat maken want morgen moeten we vroeg op.

Dag 22 – Aug 22 Koh Samui – BKK (34c – onbew.)

Vroeg aan het ontbijt (07:15!), want om 09:30 vertrok onze vlucht van Koh Samui naar BKK. Na aankomst in BKK afscheid genomen van Es, aangezien zij direct door vloog richting Beijing voor een paar dagen Olympische Spelen gezamenlijk met collega’s van Randstad. Onze vlucht naar Dubai zou om 01:20 ’s nachts vertrekken, dus besloten om een kamer te nemen in het Novotel, direct gelegen aan het vliegveld. Nu nog eenmaal genieten van de zon en het zwembad… Na geknipt, gekamd, en geschoren te zijn, ready to leave, werden we ge├»nformeerd dat onze vlucht vertraagd was tot de volgende dag 14:00!! Pfff, maar Emirates had alles goed geregeld, we konden in het Novotel blijven (3 kamers) en we moesten nu zelfs een nacht in Dubai verblijven op kosten van Emirates. Een verrassing maar toch wel positief.

Dag 21 – Aug 21 Koh Samui (34c – onbew.)

Wederom een heerlijke dag on the beach, je moet wel of in de schaduw dan wel in de zee liggen om het uit te houden want het is echt HOT! Niet echt veel meer gedaan, in afwachting tot onze terugreis.

Thursday, August 21, 2008

Dag 20 – Aug 20 Koh Samui (33c – licht bew.)

Hot day on the beach! Dag gevuld met chillen aan de waterkant. ’s Avonds wat inkopen gedaan, Es & Peg hebben beide een mooie leren tas gescoord. Lekker gegeten in een seafood restaurant, smullen maar. Jammer dat het niet aan het strand gelegen was. Morgen is het alweer de laatste dag voordat we vrijdag vertrekken voor onze tocht naar huis (Koh Samui -> Bangkok -> Dubai -> Dusseldorf -> Utrecht). Esther die vertrekt vrijdag voor een paar dagen richting Beijing.

Dag 19 – Aug 19 Koh Samui (33c – licht bew.)

Het weer is wat bewolkt, maar de zon is sterk genoeg om te verbranden en het is nog steeds bloody hot. Vreemd maar we hebben sinds een geruime tijd nog geen spetter meer gevoeld. We hebben heerlijk op de strandbedjes gelegen direct aan de zee (wel laag water, je kan tientallen meters de zee in lopen zonder dat je zwembroek nat wordt). Het was dan ook een wel aangename bezigheid om heerlijk in de zee te chillen. Peg is aan het begin van de avond geveld door de race, en bleef daarom achter in het hotel ipv mee te gaan om buiten de deur in het standje te gaan eten. Zoekend naar een restaurantje, zijn we toevallig onze buren van een paar huizen verder (ouders van Eveline, klasgenoot van Tim) tegen het lijf aangelopen! We wisten dat ze ook oa Koh Samui zouden aandoen gedurende hun vakantie, maar niet waar, wanneer, etc. Toeval dus.

Dag 18 – Aug 18 Koh Tao – Koh Samui (34c – onbew.)

Leuke experience het Ang Muong resort, maar douche die niet werkt (bij Peter & Es), Airco’s die ’s nachts uitvallen, spinnen die huishouden in de kamers, etc., maar we zijn er niet rauwig om om vandaag de fast catamaran boot naar Koh Samui te nemen. De overtocht ging snel, hadden wel bijna de boot gemist, en we konden al om ong. 12:00 in checken in onze alweer laatste resort van deze vakantie nl. het Kandaduri Resort. Alles top hier! De boys hebben hun eigen kamer, maar deze kamers met een hugh badkamer was geen probleem geweest om met z’n vieren op een kamer te slapen. We genieten van de luxe na twee toch wel primitieve resorts.

Dag 17 – Aug 17 Koh Tao (34c – onbew.)

Aangezien we een speciale deal hebben kunnen sluiten om ipv 2 kamers, 4 kamers te bezetten (3 personen per kamer was al krap), hebben we een free trip around het eiland aangeboden. Dus vandaag de boot in een varen maar! Bij verschillende baaitjes gestopt om te snorkelen en bij Ao Leuk het anker uit gegooid om te gaan lunchen. Wow deze baai was wel heel fraai, azuur blauw water en hagel wit strand. Uitgeput om 16:00 weer terug in ons resort.

Dag 16 – Aug 16 Koh Tao (34c – onbew.)

Een dag gevuld met lekker niks doen en snorkelen, maar de schrik van de slang zit er toch wel een beetje in. Snorkelen kan je hier zeker, fantastisch koraal. Wel besloten om eerder met gierende banden te vertrekken. Heb kunnen regelen dat we ipv 4 nachten hier 3 nachten verblijven en eerder terug naar Koh Samui gaan.

Dag 15 – Aug 15 Ko Phangan – Ko Tao (34c – onbew.)

Voor de laatste maal 135 treden ophoog, voor het ontbijt. Sommige onder ons daalden nog een keer extra naar beneden en daarna weer naar boven in de snik hitte. Peter kwam badend in het zweet voor de tweede keer naar boven…. Om ong. 12 uur werden we opgehaald door een taxi om ons richting de ferry te brengen. De afstand naar Ko Tao is ong. 65km en na een tocht van ong 1,5 uur kwamen we aan in het haventje waar we moesten overstappen in de boot van ons resort, Ang Muong ten noorden van Ko Tao. Redelijk gebroken en met een gevoel van “nou een gin tonic zal zeker smaken” kwamen we rond 16:30 aan. Guess what… wederom een vele trappen! Resort ligt wel heel mooi in een afgelegen baai, en waar alleen tussen 18:00 en 06:00 electra voorziening is. Speciaal voor mij: Een van de hotelgasten was op de weg van hun hut naar de receptie annex restaurant een slang van ong 2 meter lengte tegen gekomen!!! Naar zeggen bleek het te gaan om een Python. Leuk ;-((

Friday, August 15, 2008

Dag 14 – Aug 14 Ko Phangan (34c – onbew.)

Wederom vandaag naar Haad Rin Nok Beach, de boys moeten vanmiddag weer wedstrijden spelen vanaf 14:00. Helaas valt hun team, de Chills, niet in de prijzen maar hun medespelers waren vol lof. Morgen vertrekken we naar Ko Tao voor 5 dagen, 5 dagen bijna afgesloten van de buitenwereld, geen internet, geen GSM, etc. maar wel een omgeving om fantastisch te kunnen snorkelen. Gelukkig hebben we ook de bevestiging ontvangen voor ons verblijf na Ko Tao, de laatste drie nachten vanaf de 19e t/m de 22ste weer terug op Ko Samui maar nu een resort aan Chaweng Beach, het Kandaburi Resort.

Dag 13 – Aug 13 Ko Phangan (33c – onbew.)

Het is een mooie dag, zonnig weinig wind en daardoor f…. hot! De boys hebben zich ingeschreven om mee te doen met het Beach Soccer Tournament op Haad Rin Nok Beach (ook wel het Full Moon Party Beach genoemd). Dus geen bootje maar tussen de backpackers onder de palmen liggen. Dit strand wordt druk bezocht, zeker in aanloop naar de Full Moon Party (16 Aug), door backpackers uit de gehele wereld (Italianen, Engelsen, Amerikanen zijn het meest vertegenwoordigd). Het verbaasd ons dat het hier zo goed met elkaar om kan gaan, geen relletjes, opstootjes, etc. politie niet gezien.

Dag 12 – Aug 12 Ko Phangan (33c – bew.)

Tip van de hotel manager, Alex, opgevolgd om vandaag een bootje te nemen en af te laten zetten bij een klein strandje aan de oost kant van het eiland. Lekker rustig en eindelijk een zee waar je lekker kan zwemmen. Snorkelen is nog niet goed. ’s Middags is het wat gaan regenen, en gelukkig konden we schuilen in een resort gelegen aan het strand.

Dag 11 – Aug 11 Ko Samui – Ko Phangan (33c – licht bew.)

Afscheid genomen van Ko Samui, en ’s middags na een boot tocht van ong. 45 min (normaal 30 min, maar deze keer was de motor oververhit geraakt waardoor we ong. 10 min op zee hebben gedobberd). Ons nieuwe verblijf hier op Ko Phangan, het Blue Hill Resort, ligt aan de zuid west kant van het eiland en gebouwd tegen een rotwand aan. Leuke villa-tjes op palen met een fantastisch uitzicht over zee en richting Ko Samui. De boys hebben weer hun eigen villa, aangezien er max. 3 personen in een villa kunnen. Klinkt allemaal heel leuk maar… van boven, waar de receptie zich bevind en waar je wat kan eten en drinken, naar beneden naar onze villatjes zijn 135 trap treden. Dus min. 270 per dag!!!! Er is ook een klein zwembad en een eigen priv├ę strandje alleen niet echt aantrekkelijk om daar te gaan zwemmen. Onze volgende bestemming is ook rond, 4 nachten, vanaf 15 Aug in het Ao Muong resort op het kleine eilandje Ko Tao.

Monday, August 11, 2008

Dag 10 – Aug 10 Ko Samui (33c – zonnig, winderig)

Peg en Esther gingen vanmiddag naar de SPA voor een Thaise behandeling. Esther heeft haar gezicht laten behandelen en voeten laten masseren. Peg heeft ong. een behandeling van 2.5uur ondergaan oa een classical thai massage en ook een gezichtsbehandeling. Het enthousiasme van de dames spoorde zelfs Peter aan om ook een massage van een uur te nemen. Ik nam nog een lekker biertje bij een ondergaande zon. Morgen vertrekken we naar Koh Phangan, we worden dan om 12:30 opgehaald en naar de pier gebracht waar vandaan een boot ons naar het eilandje zal varen (ong. 30 min.).

Dag 9 – Aug 9 Ko Samui (33c – zonnig, wind ging ’s middags liggen)

We hebben het gevoel dat we al weken weg zijn maar we zijn nu pas ong. een week onderweg. Snel nog even een onderdak kunnen vinden voor 4 nachten vanaf 11 Aug. Het is erg druk de aankomende periode hier in deze regio a) de locale Thaise bevolking heeft volgende week vrij en b) er is een Full Moon party (een feest festijn met dans, muziek, en paddo’s op een van de strandjes bij net naast gelegen eilandje Ko Phangan, voor voornamelijk backpackers) volgend weekeinde. We hebben 3 villatjes geboekt in het Blue Hill resort op Ko Phangan. Volgens tripadvisor is het goed aangeschreven. ’s Avonds weer met de pick-up naar Chaweng gegaan om daar te gaan shoppen (Tim & Floor een zonnebril en Mickey heeft een AC Milan shirt besteld met zijn eigen naam erop) en natuurlijk te eten.

Dag 8 – Aug 8 Ko Samui (32c – zonnig, winderig)

Om 09:15 werden we opgehaald door een pick-up taxi die ons naar het Namuang Park bracht. De dames hadden nl. voor vandaag een Elephant trekking tripje geregeld. Nog nooit gedaan, en een speciale ervaring. Was echt fantastisch om boven op zo’n olifant een wandeling van ong. 45 min te maken door de ‘jungle’.
’s Avonds hebben we aan het strand in het restaurant van de naast gelegen SPA gegeten. Ter afsluiting van de dag de opening van de OS bekeken (leuk met Thais commentaar).

Dag 7 – Aug 7 Ko Samui (31c – bew. veel wind maar bleef droog)

Vandaag weinig gedaan, lekker van het weer genoten; wat zwemmen, lezen en eten. Wel hebben we besloten om ons verblijf in dit hotel te verlengen aangezien het hier heerlijk vertoeven is. We zouden eigenlijk de 9e Aug hier vertrekken, maar nu checken we pas de 11e Aug uit.

Thursday, August 07, 2008

Dag 6 – Aug 6 Ko Samui (30c – zwaar bew. veel wind en ’s middags een bui)

Het weer valt nogal tegen maar de temp is heerlijk, zeker met de toch wel sterke bries die over het eiland blaast. Weinig gedaan, eten, zwemmen, chillen, eten, lezen, slapen… De kids vermaken zich prima in de pool, helaas is zwemmen niet mogelijk ter hoogte van ons hotel ivm koraal en rotsen. ’s avonds gegeten in Chaweng Beach een paar km verderop. Mooi restaurant (Eat Sense) aan het strand, heerlijk eten het was echt de moeite waard.

Dag 5 – Aug 5 BKK / Op naar Ko Samui (30c – licht bew)

Gelukkig hadden we ’s ochtends nog wat ruimte om te chillen op the beach, maar ’s middags hadden we een korte vlucht van ong. een uur van BKK naar Ko Samui.
Ko Samui is een eilandje van ong 250km2 en ligt in het zuid oosten van Thailand. We werden weer opgehaald door de taxi service van het hotel (MyQSamui). Om ong. 18:00 konden we inchecken. Het hotel is net sinds een maand geopend (soft-opening) en tot onze verbazing gemanaged door een Nederlandse (Femke).
Handig, de boys hebben hun eigen kamer!

Dag 4 – Aug 4 BKK / Fietsen door BKK (32c – licht bew)

Al vanuit Nederland hadden we, op advies van Irma, een fietstocht geregeld bij Amazing Bangkok Cycling. Weetje: Het Nederlands Elftal heeft tijdens hun Thailand trip vorig jaar Juni ook een tour gemaakt via ABC. Ontvangst om ong. 10:00 door Michiel en onze host van de dag Es. Het was echt een experience, het eerste gedeelte was een route dwars door marktjes, arbeiderswijkjes waar kleine naai ateliers, schoenen fabriekjes, etc. Daarna met de fietsen een korte boottocht over de Chao Phraya River naar de overkant waar we in een soort jungle terecht kwamen. Esther en Peg hebben bij een van de locals een thaise middagmaaltijd (soort nasi en bami) bereidt waarna we de tocht verder hebben vervolgt terug naar af. Veel indrukken en een andere kant van BKK gezien.

Dag 3 – Aug 3 BKK / Shopping in BKK (32c – licht bew)

Vandaag was het shoppen in het zgn MBK shopping centre. De dames konden hier hun harten op halen voor schoenen, tasjes, t-shirts, etc… Aangezien de jet-lag al snel toesloeg besloten we al na een paar uur terug te gaan om vervolgens lekker te gaan chillen en zwemmen in Hilton’s eigen ‘beach’ op de 4e verdieping.
De middag afgesloten in met wat cocktails en snacks die geserveerd werden in de executive lounge bar op de 32e verdieping met natuurlijk een fantastisch uitzicht over BKK. ’s Avonds van het buffet genoten (sushi, thais, oesters, noem maar op het was er). Kortom het was een heerlijke eerste dag in BKK

Dag 2 – Aug 2 Vlucht van Dubai naar BKK

Om ong. 19:00 zijn we aangekomen in BKK, en daar stond al iemand van het hotel ons op te wachten om ons naar het hotel te brengen. Na een speciale ontvangst eindelijk in-checken maar. We hebben twee executive family suites op de 25e verdieping met een fantastisch uitzicht over BKK. Kamer bestaat uit een zit/werk gedeelte waar een van de kids in een extra bed slaapt, een grote king size bed slaapkamer en een aparte badkamer. Aangezien toch nog wel trek hadden zijn we buiten gaan eten in het restaurant. Met een volle buik in een diepe roes in slaap gevallen.

Saturday, August 02, 2008

Dag 1 - Aug 2 Stop in Dubai


De eerste etappe zit erop. Na een rustige vlucht EK058 vanuit Dusseldorf zijn we om ong. 05:45 lokale tijd (2 uur later dan in NL) aangekomen in de drukte van Dubai Airport. Zitten nu de wachten in een Irish Pub (vraag me niet waarom), op onze vlucht naar Bangkok, vertrektijd ong. 09:45.